Pressemelding: EQT kjøper Candidator

EQT kjøper Candidator Holding fra det svenske investeringsselskapet Sobro og minoritetseierne. EQT har som mål å videreutvikle Candidator både gjennom organisk vekst og ytterligere oppkjøp. Kjøpet gjøres i fondet ”EQT Mid Market Europe”.

- EQT har fulgt det Nordiske IT-driftsmarkedet over lang tid, og ser på Candidator som en attraktiv plattform for å konsolidere et fragmentert marked. Vi er imponert av Candidators sterke vekst og bransjeledende kundetilfredshet, sier Johan Dettel, partner i EQT og Investeringsrådgiver i EQT Mid Market.

- EQT vil bidra til ytterligere vekst og utvikling i Candidator gjennom vår ekspertise innenfor teknologi- og tjenestesektoren, og et sterkt nettverk av industrielle rådgivere, legger Dettel til.

Daglig leder i Candidator i Norge ser store muligheter med ny eier.

- Vi ønsker EQT velkommen som vår nye majoritetseier. Candidator er moden for å ta de neste stegene på det nordiske IT-driftsmarkedet, og EQT kommer å gjøre det mulig for oss å fortsette utviklingen av vår plattform og sikre vårt fremtidige tilbud til våre kunder. Med støtte fra EQT har vi de rette forutsetninger for å skape et ledende IT-driftsselskap i Norden“, sier Lars Solbakken, daglig leder for Candidator i Norge.

Partene er enige om at transaksjonsverdien ikke blir offentliggjort.

Om Candidator
Candidator er et rendyrket IT-driftsselskap med kontor i Oslo, Bergen, Stockholm, Gøteborg, Malmø, Vara, Skövde, og Alingsås, hvor selskapet har tilsammen fire datahaller. Candidators 300 ansatte sikrer stabil og effektiv IT-drift for ca. 400 kunder innen bank/finans, handel, industri, offentlig sektor og service. Selskapet bygger langsiktige kunderelasjoner gjennom å kombinere høyt servicenivå med moderne og effektive IT-løsninger levert både fra lokale datasentre og internasjonale cloud-løsninger. 

Om EQT

EQT er et ledende globalt privat equity selskap med ca 38 milliarder euro i 25 fond. EQT-fondene har porteføljeselskap i Europa, Asia og USA med en total omsetning på ca 19 milliarder euro og 110 000 ansatte. EQT arbeider i sine porteføljeselskap for å oppnå god vekst, operasjonell effektivitet og en markedsledende posisjon.

 

Kontaktpersoner
Lars Vaagen Solbakken, Daglig leder, Candidator Norge, +47 92090354, lars.solbakken@candidator.no
Johan de Verdier, VD Candidator AB, +46 322 643180, johan.deverdier@candidator.se

Johan Dettel, Partner til EOT Partners, investeringsrådgiver på EQT Mid Market, +46 850 655 350 

Last ned pressemelding her