En trygg og stabil skyleverandør

I en tid der it-systemene blir stadig mer komplekse trenger virksomheter fleksible leverandører. Direktoratet for byggkvalitet og industribedriften Pettersen Packaging setter sin lit til nettskyen, og er meget fornøyd med det.

Candidator har lang erfaring med å tilby teknologi som en tjeneste. Selskapet drifter maskiner og nettverk for mange hundre kunder over hele Norden, og det meste leveres på Microsoft-plattformer. Dette er et trygt fundament som gjør at vi ofte foretrekkes i konkurranse med andre leverandører, fordi vi kan vise til gode kundereferanser og bred kompetanse på markedets viktigste og mest utprøvde teknologi. Vi har snakket med to kunder som har klare formeninger for hvorfor de kjøper teknologi som en tjeneste fra vår nettsky.

God tilgang på kompetanse

Direktoratet for byggkvalitet (www.dibk.no) har satt ut driften av flere løsninger til Candidators  Azure-plattform, og bruker Candidator som forlengelse av egen it-avdeling. Dette gir tilgang til mer kompetanse, og større kapasitet i form av kraftige og fleksible it-tjenester. Denne statlige aktøren er viktigste kompetanseorgan i byggenæringen med tjenester som kommuner, aktører i byggeprosessen og i byggevaremarkedet er avhengig av. De må derfor ha en trygg infrastruktur med høy oppetid. 

- Vi har to samfunnsoppgaver som er særlig viktige, sier rådgiver IKT, Eirik Wulff og nevner: 

  • Legge til rette for at det bygges flere boliger og bygg som møter fremtidens behov
  • At det blir enklere og mer innovativt i bolig og byggsektoren. 

Full kontroll på hvor dataene er

Direktoratet har kun tre ansatte i IT-avdelingen. Disse skal støtte nasjonale tekniske løsninger og tilby 100 kolleger arbeidsverktøyene de behøver. Det sier seg selv at oppgavene er større enn de interne ressursene.

- Vi får stadig flere komplekse systemer og har derfor valgt å sett ut driften. Vi valgte Candidator på grunn av kompetanse og gode rutiner for å sikre oppetid og beredskap. I tillegg er det viktig at vi har en norsk partner som kan garantere full kontroll på hvor dataene våre er, sier Wulff. 

- Candidator sine systemer skalerer i takt med våre behov. Ved å være på Microsoft-plattformen får vi enkelt tilgang til svært avanserte tjenester som vi selv ikke har tid og midler til å utvikle, sier han.

Drifter hele industri-infrastrukturen

Industribedriften Petterson Packaging er en av Skandinavias fremste leverandører av papir og emballasje. Selskapet har 920 medarbeidere på 8 steder i Norden, og Candidator drifter alle nettverk, servere, og PC-er. 

- Vi valgte Candidator fordi de viste frem veldig god kompetanse, og fordi en slik tjenesteavtale er med på å redusere kostnadene våre. Vi har spart mye penger på denne avtalen, og slipper store og tunge it-prosjekter som oppgraderinger og migreringer, sier IT-sjef Ole Robert Ertnes. 

Døgnkontinuerlig drift

Alt leveres som en tjeneste direkte til brukerens maskin, og vedkommende merker ingen forskjell på om serveren står i en av Candidators datahaller, eller i eget hus.

- Vi har døgnkontinuerlig drift, og strenge oppetidskrav. Sikkerhet og tilgjengelighet er ekstremt viktig for oss. Ertnes poengterer at de er veldig opptatt av å være på en Microsoft-plattform, som er grunnmuren i selskapets IT-systemer.- Candidator er en flink og trygg partner. De er ydmyke ovenfor våre problemstillinger, og vi opplever alltid at vi er en av deres viktigste kunder. Vi har navngitte kontaktpersoner, og den personlige relasjonen skiller selskapet fra andre leverandører. Candidators folk er ofte på besøk hos oss og gjort seg kjent med våre behov som industriaktør. Det er ekstremt viktig, avslutter han.

Les om hvordan industrien kan lykkes med digitalisering her